ithalgurme.com hakkında

Birbirinden lezzetli, farklı ve eğlenceli ürünlerimize ithalgurme.com sitemizden ulaşabilir, online ödeme imkanı ile sipariş verebilirsiniz. Bizimle uzun bir lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

9 Haziran 2017 Cuma

Kilo vermede yeni yöntem: Chia tohumu

Chia, Antik Aztekler tarafından beri tüketilen, çölde yetişen, küçük, dikdörtgen şekilli yağ tohumlarıdır.
Chia tohumu, kilo vermek için en çok sözü edilen besinlerden biridir. İçerdiği protein sayesinde vücudun günlük protein gereksinimini karşılar. Et veya balık tüketmeyen bireyler için, bu ürünlerin yerini tutar ve vücudun vitamin, omega 3 ve protein eksikliğini giderir. Bunların yanı sıra tok tutucu bir etkisi de vardır, kişinin acıkmasını önler. Bu konuda birçok zayıflama ürünü bulunsa da en etkilileri arasında chia tohumu başrolü oynamaktadır.
Antioksidan içeren tohum, vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı korur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için özellikle hassas bir bünyeye sahip olanlar için önerilir.

Chia Tohumu

Kışın gelmesiyle birlikte grip, nezle gibi çoğalan birçok hastalığın da çözümüdür. Düzenli tüketilen chia tohumu içerdiği C vitamini ile hastalıkları önlerken, günlük kalsiyum ihtiyacının da büyük kısmını karşılar.
Chia tohumu şu sıralar sağlıklı beslenen kişiler tarafından oldukça tüketilen ve içerik olarak fazlasıyla zengin bir besindir. Enerji verici özelliği nedeniyle gün içinde daha iyi hissetmenizi sağlar.
Diğer taraftan Buğday ürünlerindeki gibi Gluten bulundurmadığından, Glutene karşı alerjisi olanlar örneğin çölyak hastaları tarafından, yeterli oranlarda tüketilmesi ise büyük bir alternatiftir.
Hiçbir katkı maddesi içermeyen chia tohumu, doğrudan tüketilebilir ya da öğütülerek yemeklerde kullanılabilir. Chia tohumunu salatada, omletlerde, ılık sütle, yoğurtla, tatlı yapımında, ekmek ve unlu mamüllerde, güveç ve benzeri yemeklerde, çorbalar ve soslarda, su ve çayla tüketebilirsiniz.
Besleyici değerinin yüksek olması popülerliğini günden güne arttırmış, bu sayede ülkemize kadar ulaşıp sofralarımızdaki yerini almıştır. Birçok araştırmaya maruz kalan chia tohumu yurtdışından sonra ülkemizde de ithalgurme.com adresinde satışa başlamış durumdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder