ithalgurme.com hakkında

Birbirinden lezzetli, farklı ve eğlenceli ürünlerimize ithalgurme.com sitemizden ulaşabilir, online ödeme imkanı ile sipariş verebilirsiniz. Bizimle uzun bir lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

5 Haziran 2017 Pazartesi

Hindistan Cevizi Yağının 11 Farklı Kullanım Alanını Keşfetmeye Ne Dersiniz?

Hindistan cevizi (Cocos nucifera), daha çok tropik bölgelerde yetişen ve kalın kabuklu meyveleri yenilebilen bir palmiye türüdür. Hindistan cevizinin beyaz etli bölümünün kurutularak soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmasıyla hindistan cevizi yağı elde edilir.
Hindistan cevizi veya Hindistan cevizi yağı dünyada çok fazla insan tarafından keşfedilen ve kullanılan lezzetli ve doğal bir üründür. Ülkemizde henüz tam olarak yaygınlaşmadığı için ve tropikal bir bölge olmadığı için pahalıya satılmaktadır.
Yemeklerde de kullanılabilen hindistan cevizi yağı aynı zamanda besleyici bir bakım ürünü olarak da kullanılabiliyor. Saçlardan tırnaklara pek çok alanda faydalanabileceğiniz hindistan cevizi yağının kullanım şekillerini öğrendiğinizde eminiz siz de çok şaşıracaksınız.


1. Makyajınızı doğal bir yolla temizleyin.
Doğal yollarla makyajınızı temizlemek istiyorsanız Hindistan cevizi yağı tam size göre. Pamuğa birkaç damla damlatarak tüm yüz makyajınızı rahatlıkla temizler cildinizi kimyasallardan uzak tutabilirsiniz. Suya dayanıklı maskara ve kırmızı rujda bile işe yarıyor. Makyajınızı sildikten sonra, yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

2. Güçlü ve sağlıklı saçlara ulaşın.
Banyo öncesi kuru saçlarınıza Hindistan cevizi yağını uygulayarak farkı görün. Saçınız daha yumuşak, parlak ve daha kolay taranabilir olacak. Bir çay kaşığı kadar yağ kullanın ve saçınıza güzelce masaj yapın. En az 10 dakika kadar bu şekilde durmaya çalışın.

3. Cildinize bakım yapın.
Hindistan cevizi yağını yüzünüz ve vücudunuz için maske olarak kullanın. Özellikle kuru bir cilde sahipseniz kuruluktan kaynaklı ince çizgilerin ve pul pul dökülmelerin önüne geçebilirsiniz.

4. Tırnaklarınızı besleyin.
Kırılmaya meyilli zayıf tırnaklara sahipseniz her gece yatmadan bir miktar hindistan cevizi yağı ile masaj yaparak daha hızlı ve güçlü uzayan tırnaklara kavuşabilirsiniz.

5. Diş temizliğinde kullanın.
Hindistan cevizi yağı antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Hindistan cevizi yağını, yoğun bir macun kıvamına getirebilmek için soda ile karıştırın. Diş fırçanıza bu karışımdan biraz sürün ve fırçalayın. Ağzınızın çok ferah koktuğunu hissedeceksiniz. Aynı zamanda ağızdaki zararlı bakteriler yok etmeye yardımcı da olacaktır.

6. Deodorant yerine kullanın.
Hindistan cevizi yağı doğal bir deodoranttır. Hindistan cevizi yağını, koltukaltlarınıza ve ayaklarınıza doğal bir deodorant olarak sürebilirsiniz.

7. Pürüzsüzce tıraş olun.
İnce bir hindistan cevizi yağı tabakasını traş sonrası tahriş ve cilt kuruluğunu önlemek için tıraş köpüğü olarak kullanın. Böylelikle pürüzsüz bacaklara sahip olmakla kalmayacak; yağ, jiletin daha uzun süre dayanmasını sağladığından aynı zamanda tasarruf yapmış olacaksınız.

8. Güneş yanıklarını dindirin.
Yanığın ilk harareti biraz hafifledikten sonra, hindistan cevizi yağı ile yapacağınız nazik bir masaj, derinin iyileşmesini hızlandıracak ve soyulmanın önlenmesine yardımcı olacaktır.

9. İyileşmenizi hızlandırın.
Hindistan cevizi yağının kesikler ve sıyrıklar üzerinde uygulanması, yarayı bakterilerden korur ve iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca şişkinleri ve hasarı azaltması amacı ile çürükler üzerinde de kullanabilirsiniz.

10. Böcek ısırıklarını geçirin.
Yanma hissini azaltması ve kaşıntıları önlemesi için doğrudan böcek ısırıklarının üzerine uygulayın. Ayrıca kızarıkların ve şişliklerin azalmasına da yardımcı olur.

11. Ayak kokusu ile savaşın.
 Kokan ayaklarla baş etmeye çalışıyorsanız eğer, ayaklarınızı sabah-akşam hindistan cevizi yağı ile ovmak, kokusuz ve ferah kalmalarını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder