ithalgurme.com hakkında

Birbirinden lezzetli, farklı ve eğlenceli ürünlerimize ithalgurme.com sitemizden ulaşabilir, online ödeme imkanı ile sipariş verebilirsiniz. Bizimle uzun bir lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

29 Mayıs 2017 Pazartesi

Sosların Dünyası


 "Sos" kelimesi, yemek yemeyi daha lezzetli hale getiren, zevk anlamına gelen Fransız bir kelimedir.
Soslar güzel bir yemeğin tamamlayıcılarıdır. Doğru malzemelerin bir araya getirilmesi kadar, malzemenin tazeliği ve kullanım oranları da yemeğin yapımında önemli rol oynar.


Soslar

Soslar gıdaların daha iyi görünmesi, kokusunu ve lezzetini arttırıcı roldedir. Profesyonel mutfaklarda sos aynı zamanda malzemenin pişirilmesi, öncesinde hazırlanıp tatlandırılmasında da kullanılır.
Ağırlıklı olarak kırmızı etin yumuşatılmasında çok farklı soslar uygulanır. Kümes hayvanları ve deniz mahsullerinin de terbiye ve marine edilmesi aslında bir pişirme öncesi soslamadır.
Soslar
Uzak Doğu mutfağında soslar yemeklerin ana bileşeni olarak kullanılır. Uzak Doğu soslarımızdan olan Pantai Soslar yemeğe acı, ekşi ve tatlı tatlar ağırlıklı olmak üzere birçok farklı tat kazandırır.
Geleneksel reçetelere bağlı kalınarak hazırlanan Pantai Soslar Uzak Doğu’nun egzotik tatlarını masamıza taşıyor. Asya mutfağında meşhur olan bu ürün, her türlü et yemeğinde, makarnada ve sandviçlerde kullanıldığı gibi bugün tüm dünyada yaygınlıkla tavuk yemeklerinin yapımında ve kızarmış yiyeceklerde dip sos olarak kullanılmaktadır.
Siz de hazırladığınız yemekleri bu soslarla süsleyebilir, yemeklerinize Uzakdoğu esintileri katabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder