ithalgurme.com hakkında

Birbirinden lezzetli, farklı ve eğlenceli ürünlerimize ithalgurme.com sitemizden ulaşabilir, online ödeme imkanı ile sipariş verebilirsiniz. Bizimle uzun bir lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

24 Mayıs 2017 Çarşamba

Siyah Pirinç (Yasaklı Pirinç) Hakkında Bilinmeyenler


Besin değerinin yüksekliği nedeniyle antik dönemlerde sadece Çin hükümdarları için üretilen, dünyada ‘yasak pirinç’ olarak da bilinen siyah pirinç kalp sağlığını koruyan B1, B2 vitaminleri ve hücre yenilenmesini destekleyen E vitamini açısından oldukça zengin bir besindir. Siyah pirincin içeriğinde bulunan şeker miktarı ise, oldukça düşük…

Siyah pirinç, besin değeri yüksek, özellikle magnezyum ve demir açısından zengin bir üründür. Lif ve mineral zenginliği açısından vejetaryen ve veganların popüler besin maddeleri arasında yer alır. Yüksek oranda magnezyum içermesi nedeniyle siyah pirinç insan vücuduna ve sağlığa faydalı bir üründür. Protein, vitamin ve içerdiği mineraller sayesinde biyolojik değeri yüksek protein oranına sahip olan siyah pirinç aynı zamanda antioksidan olması nedeniyle bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve yaşlanmanın etkilerini azaltır. Glisemik endeksi düşük olduğu için kan şekerini dengelemesi nedeniyle diyet beslenme tarzına son derece uygundur.

Rengini ve aromasını hiçbir katkı maddesi olmaksızın içeriğindeki doğal minerallerden alan siyah pirinç, yetiştiği bölgenin hava koşullarına ve üretim koşullarına karşı son derece hassas ve duyarlıdır.




Çin’de kek ve pasta yapımında kullanılan siyah pirinç, tıpkı beyaz pirinç gibi pilav olarak da tüketilir. Sade pilav yapılabileceği gibi mantar, tavuk, şehriye gibi malzemeler ile birlikte hazırlanabilir. Siyah pirinçten yapılan pilav, et ve tavuk yemekleri ile uyumlu bir tada sahiptir.

Çin’de tavuk suyu ve patates gibi malzemeler ile çorbası da yapılan siyah pirincin Türk mutfağında en yaygın tüketim şekli salatadır. Siyah pirinç, beyaz pirince oranla daha sert bir yapıda olduğu bol su ile uzun süre haşlanmalıdır.


Siyah pirinç, Türk mutfağında beyaz ve esmer pirinç gibi yaygın bir şekilde tüketilmediği için kolayca bulunmaz. İthal ürünleri barındıran https://ithalgurme.com sitemizden dilediğiniz çeşit ürüne ulaşabilirsiniz.

siyah pirinç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder